Stock image batterijverbruik
/ Door Social Media Made Easy / Tips & Tricks / 0 Commentaren

Waarom loopt mijn iPhone zo snel leeg?

Als je iPhone snel leeg loopt kan dit verschillende oorzaken hebben. In deze blog bespreken we wat je tegen een snel leeglopende iPhone kan doen en hoe je dit kunt voorkomen in 2 stappen!

Apps managen

Stock image batterijverbruikSommige applicaties (Apps) gebruiken meer energie dan anderen. Dit kun je nagaan in de ‘Instellingen subkop ‘Batterij! Daar kun je heel gemakkelijk zien welke apps de meeste energie verbruiken. Zo weet je dus precies welke apps slecht zijn voor de batterijduur en hoeveel ze exact per dag verbruiken. Dit ziet er dan zo uit:

Stap 1: Automatische helderheid 

iPhone heeft een functie waarmee het licht automatisch wordt aangepast. Het automatisch aanpassen is vooral gunstig voor de batterijduur van je telefoon. Hoe minder licht het scherm moet produceren, hoe langer de batterijduur mee gaat. Met behulp van de lichtsensor die aanwezig is in iedere iPhone wordt de helderheid op basis van het omgevingslicht automatisch aangepast.

Je kunt dit gemakkelijk aanzetten door middel van deze stappen:

  • Open ‘Instellingen
  • Navigeer naar ‘Toegankelijkheid
  • Tik op ‘Weergave en tekstgrootte
  • Schakelijk de optie ‘Automatisch aanpassen’ aan. 

Stap 2: Locatievoorzieningen

iPhone heeft tevens de functie locatievoorzieningen waarmee Apps je exacte locatie gebruiken. Dit is natuurlijk belangrijk als je bijvoorbeeld Google Maps of Flitsmeister gebruikt. Maar je wilt uiteraard niet dat ieder programmatje, dat je wellicht bijna nooit gebruikt, ook de locatie van jouw iPhone traceert.

Je kunt dit gemakkelijk nagaan en eventueel direct aan- en uitzetten door middel van deze stappen:

  • Open ‘Instellingen
  • Navigeer naar ‘Privacy
  • Tik op ‘Locatievoorzieningen

Scroll naar beneden: hier zie je alle apps die mogelijk je locatie gebruiken. Aan de linkerkant zie je de naam van de App staan en aan de rechterzijde ‘Nooit’, ‘Bij gebruik’, ‘Vraag’ of ‘Altijd’.

Voor een zo lang mogelijk batterijgebruik is het raadzaam om zo weinig mogelijk apps op ‘Altijd’ te hebben staan. Voor belangrijke Apps zoals Whatsapp of Google Maps is het handig om toegang tot locatie ‘Bij gebruik’ te geven.

Tevens het raadzaam om een kijkje te nemen bij ‘Systeem’. Deze staat in dezelfde categorie onderaan. Het verschilt natuurlijk per persoon, maar raadzaam voor langere batterijduur is opties zoals ‘Bellen via Wifi‘, ‘Locatiegebonden meldingen en suggesties‘, ‘Mobiel netwerk zoeken‘, ‘Systeemaanpassingen‘ etc. uit te zetten.

Vervangen batterij

Merk je na al deze aanpassingen nog geen effect en loopt je telefoon na een halve dag alsnog leeg? Dan is het waarschijnlijk tijd om je batterij te (laten) vervangen. Bij Leyna Mobile doen we dit snel en deskundig met officiële Apple onderdelen! Vaak is je telefoon binnen een half uur gerepareerd.

Maak hier een afspraak, bel of loop even binnen in onze winkel; we stellen gratis een diagnose en helpen je graag!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *