iPhone batterij opladen
/ Door Mike / Tips & Tricks / 0 Commentaren

Uw iPhone / iPad batterij opnieuw kalibreren

Na verloop van tijd of na een update van iOS kan het voorkomen dat de batterij van uw iPhone en/of iPad sneller leegloopt dan je gewend bent. Een van de acties die u bij een iPhone of iPad hiertegen kan ondernemen is het opnieuw kalibreren van uw accu.

Wat is kalibreren?

Na verloop van tijd kan het moederbord van de iPhone of iPad minder goed inschatten wat het daadwerkelijke batterijpercentage is. Wanneer u de batterij kalibreerd worden de berekeningen van het toestel gereset. Het moederbord gaat dan opnieuw kijken wat de capaciteit van de batterij is en past zich hierop aan. Dit eens in de zoveel tijd doen heeft een positief effect op de levensduur van uw batterij.

Hoe kalibreer ik mijn iPhone of iPad?

Om de batterij te kalibreren voert u de volgende stappen uit:

  1. Sluit uw iPhone of iPad aan een op een originele of Apple certified lader. (Mocht u deze niet hebben dan kunt u eventueel deze bij ons in de winkel kopen voor €19,95).
  2. Druk vervolgens tegelijkertijd de aan/uit knop (powerbutton) en de thuisknop (homebutton) in.  Houdt deze 2 knoppen voor c.a. 8 seconden ingedrukt totdat het Apple logo verschijnt. Heeft u een iPhone 7 of een nieuwer model? Gebruik dan de volume omlaag knop i.p.v. de thuisknop.
  3. Laad de batterij op tot die 100% opgeladen is. U zult merken dat de laatste procenten tot de 100% langzaam verlopen. Dit is het balanceer-proces.
  4. Wanneer uw iPhone of iPad de capaciteit van 100% bereikt heeft moet u uw toestel nog minimaal 2 uur aan de lader laten hangen.

Heeft het kalibreren weinig effect gehad?

Hebt u de batterij succesvol gekalibreerd maar gaat uw iPhone of iPad nog steeds niet lang mee? Indien u zeker weet dat de instellingen van de iPhone/iPad juist zijn en er geen apps zijn die op het achtergrond aan de accu vreten, dan heeft u waarschijnlijk een accu die tegen het einde van zijn levensduur zit. Het vervangen van de batterij is dan de enige oplossing. Bekijk hier de prijzen van onze iPhone accu reparaties. Indien u uw toestel langs brengt zullen we voorafgaand aan de reparatie de accu kostenloos meten. Mocht de accu van uw iPhone of iPad inderdaad aan vervanging toe zijn dan kunnen wij deze veelal in 15 minuten vervangen met een nieuw origineel batterij.