/ Door Social Made Easy / Tips & Tricks / 0 Commentaren

Hoe kun je iPhone krasvrij houden

Je hebt net een splinternieuwe iPhone gekocht van honderden euro’s, je wilt er dan natuurlijk geen krassen erop! Een dikke kras op je iPhone ziet er niet mooi uit en is een vervelend gevoel. Deze tips in deze blog kunnen je helpen met het krasvrij behouden van jouw iPhone. Ook geven we je een tip over wat je kan doen als je scherm al een kras heeft!

Een screenprotector en hoesje

De meest voor de hand liggende oplossingen; een stevig hoesje en een echte, glazen screenprotector. Een glazen screenprotector is een extra beschermlaag van glas die op het scherm gezet wordt. In gebruik zul je dit niet merken of niet nadelig ervaren (tenzij het van slechte kwaliteit is).

Daarnaast is een hoesje een verstandige keuze als je de voor- en de achterkant wilt beschermen. Maar wat is een goed hoesje?

Stockphoto De meeste mensen gebruiken alleen een backcover. Dat is een hoesje om de achterkant en de zijkanten te beschermen. Daarvan heb je een met zachte en een met harde randen. Voor een betere bescherming adviseren we je uiteraard die met de hardere, opstaande randen. Zo wordt je telefoon beter beschermd als je deze op een tafel legt, ergens aanstoot of als je je iPhone op de grond laat vallen.

Voor een optimale bescherming kun je beter gaan voor een bookcase hoesje. Dan is zowel achterkant als voorkant beschermd. Met een screenprotector is het scherm zelfs dubbel beschermd! Een voordeel van een dergelijk hoesje is dat je meer privacy hebt. Maar het grote nadeel van zo een bookcase is natuurlijk dat je ieder keer je hoesje open moet klappen wanneer je het wilt gebruiken.

Vervoer je iPhone in een tas

Jij doet het vast ook, even snel je telefoon in je jaszak of in je achterzak. Als je geen screenprotector en/of hoesje hebt ontstaan de meeste krassen vooral in je jaszak of achterzak. Zonder dat je het in de gaten hebt, sta je al snel tegen een muur aan en kras je het hele scherm of laat je het uit je broekzak vallen. Tevens ontstaat er vaak een druk op je telefoon wat risico’s met zich meebrengt. Wil jij het echt veilig aanpakken? Doe je telefoon dan in de binnenzak van je jas of in een stevige tas.

Doe alleen je iPhone in een zak

De meest voorkomende krassen komen van je sleutels. Als je je iPhone kras vrij wilt houden (en je hebt geen screenprotector of hoesje) stop dan nooit je telefoon in je zak waar je ook sleutels of muntgeld hebt zitten. Je zult versteld staan van hoe snel je (kleine) krasjes op je scherm krijgt!

Heeft je iPhone scherm toch een (diepe) kras of barst?

Kom even langs bij Leyna! We checken je iPhone en maken een vrijblijvende diagnose voor jou! Vaak komen klanten bij ons langs met een barst in hun scherm, maar wat blijkt; alleen de screenprotector is kapot en het scherm is wel heel! Een nieuw screenprotector kost bij ons tussen de €9,95 of €14,95. Deze zetten we gelijk voor u goed erop.

Mocht toch blijken dat de barst in je scherm zit, in dat geval kunnen we het scherm vervangen met een nieuw scherm. Het nieuwe scherm kan van verschillende kwaliteiten zijn en de prijs is afhankelijk per iPhone model. Dit zullen we van te voren met u communiceren en het gewenste scherm erop zetten. Na de reparatie krijg je een officiële factuur mee die je eventueel ter declaratie bij jou verzekeraar kunt indienen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *