Voorbeeld product 4.5 Pro
/ Door Social Made Easy / Tips & Tricks / 0 Commentaren

6 tips die je iPhone gegarandeerd sneller maken!

Is je telefoon trager geworden de afgelopen tijd? Dan zullen deze tips je telefoon gegarandeerd sneller maken!

1. Soft reset uitvoeren

Een snelle en handige manier om je telefoon sneller te maken is door een soft reset uit te voeren. Maak je geen zorgen om de gegevens, deze blijven gewoon op je telefoon staan! Hoe doe je een soft reset uitvoeren? De stappen om soft reset uit te voeren is afhankelijk van het model iPhone dat je hebt. Voor de iPhones met een een homeknop (iPhone 4 t/m 8 plus) ziet de stappenplan er als volgt uit:

  1. Druk kort op de powerknop (aan/uit knop).
  2. Druk meteen op de homeknop.
  3. Houdt beide ingedrukt, ook nadat het afsluitscherm in beeld is, net zolang tot je het  logo in beeld ziet. Zodra je het  logo ziet laat je beide knoppen los.

Voor de iPhones zonder homeknop, dus iPhone X, 11 en 12 series ga je als volgt te werk:

  1. Druk kort op de volume omhoog-knop.
  2. Druk daarna snel kort alleen op de volume omlaag-knop.
  3. Houdt daarna de zijknop ingedrukt, ook nadat het afsluitscherm in beeld is, net zolang tot je het  logo in beeld ziet laat je beide knoppen los.

2. Schone iOS-installatie

Apple brengt geregeld iOS-updates uit. Deze bevatten voornamelijk prestatie- en veiligheidsoptimalisaties voor zowel nieuwe als oudere iPhones en iPads. Het is daarom slim om regelmatig te updaten naar de nieuwste iOS-versie. Dit doe je door naar Instellingen > Algemeen > Software-update te gaan.

De praktijk leert echter ook dat oudere iPhones (die 3/4 jaar oud) zijn, trager kunnen worden door een software update. Critici beweren dat Apple dat bewust doet als onderdeel van hun marketingplan. Verwachting is dan namelijk dat mensen sneller een nieuwer iPhone gaan kopen. Daarentegen stelt Apple dat ze dit doen om de telefoonprestaties zo optimaal mogelijk te houden. Welke waar of onwaar is; dat weten wij helaas ook niet. Het zou goed kunnen dat beide een beetje waar zijn!

3. Zet locatievoorzieningen uit

Veel apps vragen om locatievoorzieningen, dit gebeurd veelal op de achtergrond. Hoe meer apps op de achtergrond checken naar locatie, hoe sneller je batterij leeg loopt. Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen om dit uit te zetten. Zorg dat alleen echt nuttige apps staan aangevinkt en blokkeer apps die je maar zelden gebruikt of waarbij de locatie niet relevant is, zoals games.

4. Stop het verversen van apps op de achtergrond

Sommige apps worden op de achtergrond ververst. Dit zorgt ervoor dat je telefoon langzamer wordt en sneller leegloopt. Zet daarom alleen automatisch verversen aan bij apps die erg belangrijk voor je zijn. Dit doe je via Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond.

5. Verminder animaties en bewegingen

Je iPhone bevat veel animaties en bewegingen, dit doen ze om het gevoel bij je telefoon soepeler te maken. Denk aan het openen en het sluiten van apps. Door dit uit te schakelen verminder je de animaties maar krijg je er wel een gevoel van snelheid voor terug. Dit doe je door naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Beweging > Verminder beweging te gaan en de schakelaar aan te zetten.

6. Vervang de batterij

Veruit de meest effectieve, maar tegelijk ook de meest ingrijpende manier om je telefoon sneller te maken is door je batterij (te laten) vervangen. Ben je handig? Op Youtube vind je veel video’s om dit zelf te doen. Echter willen we je ook meteen waarschuwen, omdat we in de praktijk vaak zien dat men onbewust tijdens de reparatie andere onderdelen beschadigen. Een verkeerd schroef of een tikje op het moederbord, kan voor een kortsluiting zorgen! Ook in zo een situatie kunnen wij het vaak alsnog oplossen, maar je bent wel verder van huis!

Bij Leyna Mobile doen we batterij vervangen snel en deskundig met originele Apple onderdelen! Vaak is je telefoon binnen een half uur gerepareerd.

Maak hier een afspraak, bel of loop even binnen in onze winkel; we stellen gratis een diagnose en helpen je graag!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *